Latinica / Ćirilica

Izaberite boju:

USD EUR

Zdrava ishrana za neupućene

Cena : 1.800,00 RSD
Količina:

Ova knjiga je izvor informacija koje su vam potrebne da biste pravili pametne izbore u ishrani, poboljšali navike u ishrani i zadovoljili potrebe za hranom - bilo da jedete meso ili da ste vegetarijanac. Neke stvari koje ćete pročitati predstavljaju osnove: definicije vitamina, minerala, proteina, masti i vode. Takođe, ovde ćete naći savete o sastavljanju liste za kupovinu korisnih namirnica i o tome kako da pripremite tako dobre obroke da ćete jedva čekati da ih pojedete.

Za one koji ne znaju ništa o ishrani, ova knjiga je odličan početak. S druge strane, upućenijima će knjiga osvežiti znanja o ishrani i obavestiti ih šta se sve desilo otkad su poslednji put pregledali tabelu kalorijskih vrednosti namirnica.

Otkrijte kako da:

  • tumačite etikete na ambalaži prehrambenih proizvoda
  • razlikujete "dobre" i "loše" masnoće
  • pripremate ukusne, hranljive obroke
  • izaberete efikasan režim za smanjenje telesne težine
  • očuvate hranljive sastojke namirnica prilikom kuvanja
  • ne podlegnete zamkama obedovanja u restoranu

Sadržaj
Uvod
Poglavlje 1: Šta je uopšte ishrana?
Poglavlje 2: Sistem organa za varenje: fabrika za preradu hrane koja radi non-stop
Poglavlje 3: Kalorije: jedinice energije
Poglavlje 4: Koliko hrane vam je potrebno?
Poglavlje 5: Priča o dodacima u ishrani
Poglavlje 6: Taj moćni protein
Poglavlje 7: Prava istina o mastima i holesterolu
Poglavlje 8: Ugljeni hidrati: složena priča
Poglavlje 9: Alkohol: drugo lice grožđa i žitarica
Poglavlje 10: Okrepljujući vitamini
Poglavlje 11: Moćni minerali
Poglavlje 12: čudesne fitohemikalije
Poglavlje 13: Vodoskoci
Poglavlje 14: Zašto jedete kad jedete
Poglavlje 15: Zašto volite hranu koju volite
Poglavlje 16: Šta je zdrava ishrana?
Poglavlje 17: Pametni izbori u ishrani
Poglavlje 18: Zamke obedovanja van kuće
Poglavlje 19: Šta je obrada hrane?
Poglavlje 20: Kuvanje i ishrana
Poglavlje 21: Šta se dešava kada se hrana zamrzne, stavi u konzervu, osuši ili ozrači
Poglavlje 22: Blagotvoran uticaj hemije na hranu
Poglavlje 23: Kada zbog obroka dobijete ospice
Poglavlje 24: Hrana i raspoloženje
Poglavlje 25: Interakcija hrane i lekova
Poglavlje 26: Hrana kao lek
Poglavlje 27: Deset Web lokacija o ishrani
Poglavlje 28: Deset najboljih
Poglavlje 29: Deset načina da srežete kalorije
Indeks

Čitaj dalje

Detaljne informacije o knjizi:

Autor: Carol Ann Rinzler
ŽanrZdravlje, medicina
Izdavač: Mikro knjiga
ISBN:86-7555-268-8
Br. strana:376
Povez:broširan
Prevodilac:Ana Ješić
Serijal:For Dummies
Jezik:Srpski
Pismo:Latinica
Format:24cm
Datum izdavanja:2005.
Dodaj u listu želja Preporuči prijatelju

Zdrava ishrana za neupućene

Cena : 1.800,00 RSD
Količina:

Ova knjiga je izvor informacija koje su vam potrebne da biste pravili pametne izbore u ishrani, poboljšali navike u ishrani i zadovoljili potrebe za hranom - bilo da jedete meso ili da ste vegetarijanac. Neke stvari koje ćete pročitati predstavljaju osnove: definicije vitamina, minerala, proteina, masti i vode. Takođe, ovde ćete naći savete o sastavljanju liste za kupovinu korisnih namirnica i o tome kako da pripremite tako dobre obroke da ćete jedva čekati da ih pojedete.

Za one koji ne znaju ništa o ishrani, ova knjiga je odličan početak. S druge strane, upućenijima će knjiga osvežiti znanja o ishrani i obavestiti ih šta se sve desilo otkad su poslednji put pregledali tabelu kalorijskih vrednosti namirnica.

Otkrijte kako da:

  • tumačite etikete na ambalaži prehrambenih proizvoda
  • razlikujete "dobre" i "loše" masnoće
  • pripremate ukusne, hranljive obroke
  • izaberete efikasan režim za smanjenje telesne težine
  • očuvate hranljive sastojke namirnica prilikom kuvanja
  • ne podlegnete zamkama obedovanja u restoranu

Sadržaj
Uvod
Poglavlje 1: Šta je uopšte ishrana?
Poglavlje 2: Sistem organa za varenje: fabrika za preradu hrane koja radi non-stop
Poglavlje 3: Kalorije: jedinice energije
Poglavlje 4: Koliko hrane vam je potrebno?
Poglavlje 5: Priča o dodacima u ishrani
Poglavlje 6: Taj moćni protein
Poglavlje 7: Prava istina o mastima i holesterolu
Poglavlje 8: Ugljeni hidrati: složena priča
Poglavlje 9: Alkohol: drugo lice grožđa i žitarica
Poglavlje 10: Okrepljujući vitamini
Poglavlje 11: Moćni minerali
Poglavlje 12: čudesne fitohemikalije
Poglavlje 13: Vodoskoci
Poglavlje 14: Zašto jedete kad jedete
Poglavlje 15: Zašto volite hranu koju volite
Poglavlje 16: Šta je zdrava ishrana?
Poglavlje 17: Pametni izbori u ishrani
Poglavlje 18: Zamke obedovanja van kuće
Poglavlje 19: Šta je obrada hrane?
Poglavlje 20: Kuvanje i ishrana
Poglavlje 21: Šta se dešava kada se hrana zamrzne, stavi u konzervu, osuši ili ozrači
Poglavlje 22: Blagotvoran uticaj hemije na hranu
Poglavlje 23: Kada zbog obroka dobijete ospice
Poglavlje 24: Hrana i raspoloženje
Poglavlje 25: Interakcija hrane i lekova
Poglavlje 26: Hrana kao lek
Poglavlje 27: Deset Web lokacija o ishrani
Poglavlje 28: Deset najboljih
Poglavlje 29: Deset načina da srežete kalorije
Indeks

Dodaj komentar

Da bi ostavio komentar treba da budeš prijavljen Prijavi se

Povezani proizvodi

Knjige na osnovu tvog interesovanja

Za prikaz knjiga koje će te zanimati potrebno je da se prijaviš Prijavi se Prednosti prijave i otvaranja DK naloga?