”Često možemo čuti: treba se hraniti prirodnom hranom, to je za naše dobro, za naše zdravlje. I iz iskustva onih koji su uspeli da se preorijentišu na takav način ishrane jasno vidimo da su oni u pravu, ali mi smo probali, trudili se, pa nam opet ne uspeva. I zato između jabuke, mrkve, kupusa i zrnevlja žitarica sa jedne strane i pljeskavice sa “urnebesom” i gibanice sa mnogo masti, sira i jaja izaberemo ovo drugo. Zašto je to tako?” -Iz poglavlja 44 - ŠTA NAS (SVE) SPREČAVA DA SE HRANIMO
PRIRODNOM HRANOM?
”Dakle, ukoliko se u našoj hrani i nađe nešto tragova hrane životinjskog porekla, nije tragično. Bitno je naše generalno opredeljenje i činjenica da nam takva vrsta hrane više ne prija i ne privlači nas. Da smo prevladali našu zavisnost od takve vrste hrane i da nam ona više nije potrebna ni fiziološki, a ni emocionalno. Kada to postignemo, automatski se klonimo takve hrane i ne nalazimo više uživanje u njoj. To je ono najbitnije što postižemo našim, neretko velikim pa i dugotrajnim naporima
da dospemo do tog, sigurno visokog nivoa.” - Iz poglavlja ZAKLJUČAK
”Ovo je zanimljiva knjiga o ishrani i zdravom načinu života uopšte, pre svega zato što je potkrepljena dugogodišnjim praktičnim iskustvom autora, Miladina Nešića, koji ju je u početku nazvao „Putovanje do zdravlja“. Iako je sopstvenim eksperimentima na kraju autor došao do zaključka da je ishrana sirovom hranom, voćem, povrćem i orašastim plodovima najbolja za njega pa je i preporučuje široj publici, on nije isključiv i dopušta da su i mnoge druge mogućnosti takođe dobre. Knjiga se oslanja na
Tolstojeve ideje o prirodnom i etički ispravnom življenju i sadrži brojna oštroumna, tačna, često i duhovita zapažanja autora o savremenom svetu i modernom načinu života. Nema sumnje da ovo delo može da snabde korisnim informacijama i inspiriše na promenu nabolje mnoge koji još tragaju za najoptimalnijim pristupom zdravlju, prevenciji i ishrani.” - Goran Bojić, urednik časopisa i veb sajta „Zdrava hrana“
”Izvanredna knjiga sa naučno zasnovanim činjenicama o biljnoj hrani, koja stiže u pravom trenutku na domaće tržište. Preporučujem je stručnoj javnosti, kao i svakom čoveku koji će čitajući, dobiti podstrek da unapredi svoju ishranu, a time i zdravlje i vitalnost, prelaskom na prirodnu biljnu ishranu.” - Milan Nikolić, diplomirani nutricionista-dijetetičar
Dodaj komentar
Prijavi se