Latinica / Ćirilica

Izaberite boju:

USD EUR

Vinska škola

Cena : 3.520,00 RSD
Količina:
  • od početnika do profesionalca

Pitanja o pravilima dobrog ponašanja za vinoljupce, sve se češće postavljaju. Kako najbolje čuvati vino? Iz kakve se čaše najbolje pije? Koliko vino može biti staro? Iskusni vinoljupci su verovatno našli odgovor na ta pitanja. No, mnogi od njih žele znati više. Za njih je i napisana ova knjiga. Knjiga pokazuje na koji se način prema vinu trebamo ponašati kako bismo u njemu u potpunosti uživali. Na koji se način sprečava lomljenje čepa? Koji su vadičepi najbolji i zašto je stvaranja mehurića u crnom vinu nepoželjno, a u bijelom ponekad poželjno? Na preko dvesto fotografija i ilustracija je prikazano sve što je važno za ophođenje vinom i bocama ili objašnjeno na principu korak po korak.

Vinska škola dobrodošla je zbog nekoliko stvari. U vreme kada niko ne bi priznato da nešto o vinu ne zna i kad se nudi i objavljuje nekoliko raskošno opremljenih vinskih “škola”, “enciklopedija” i “monografija”, ova je knjiga početnica za svakoga, ali i za ambicioznije. Jedni se njome kao pouzdanim vodičem mogu tek otisnuti u svet vina, a drugi ispraviti pogrešna te ublažiti uzaludna znanja. A sve što treba znati o vinu o ispravnom ophođenju s vinom odnosno, kako autor kaže, najepštom namirnicom na svetu, je – otprilike – miris, okus, čaše, temperatura posluživanja, čuvanje, godišta…

Zanimljivo pripovedanje o idealnome vinskom podrumu, o tome kako je vino došlo u bocu, o zatim o belim i crnim te posebnim vinima nastavlja se otvaranjem boce počevši s kapicom, izvlačenjem čepa, predstavljanjem različitih najboljih vadičepa, kakvoći čepa te disanju vina. Posluživanje vina usredotočeno je na ispravno točenje, talog, zamućenost i mehuriće, ali i to koliko uopse vina uliti u čaše, kako čuvati bocu, posebno napola punu. Kad je o temperaturi reč, ne izostaje, dakako, ona prava, zatim rashlađivanje beloga i temperiranje i dekantiranje crnoga vina.

Koja je prava čaša? I to možete otkriti pre nego što se upustite dublje u svet vina i njegovih aroma te nenadmašne degustatore.. Iza toga sledi priča o odnosu vina i zdravlja, vina i dodataka, skladištenju u kupovini vina, vinu i jelima.

Deset najupornijih vinskih legendi poput one da najbolja vina potiču iz Francuske ili da ispod 10 eura nema dobrih.

Čitaj dalje

Detaljne informacije o knjizi:

Autor: Jens Priewe
ŽanrSlobodno vreme, hobi
Izdavač: Begen Comerc
ISBN:978-86-6345-023-3
Br. strana:184
Povez:Tvrd
Prevodilac:Slobodan Damjanović, Nikola Miletić
Jezik:Srpski
Pismo:Latinica
Format:26cm
Dodaj u listu želja Preporuči prijatelju

Vinska škola

Cena : 3.520,00 RSD
Količina:
  • od početnika do profesionalca

Pitanja o pravilima dobrog ponašanja za vinoljupce, sve se češće postavljaju. Kako najbolje čuvati vino? Iz kakve se čaše najbolje pije? Koliko vino može biti staro? Iskusni vinoljupci su verovatno našli odgovor na ta pitanja. No, mnogi od njih žele znati više. Za njih je i napisana ova knjiga. Knjiga pokazuje na koji se način prema vinu trebamo ponašati kako bismo u njemu u potpunosti uživali. Na koji se način sprečava lomljenje čepa? Koji su vadičepi najbolji i zašto je stvaranja mehurića u crnom vinu nepoželjno, a u bijelom ponekad poželjno? Na preko dvesto fotografija i ilustracija je prikazano sve što je važno za ophođenje vinom i bocama ili objašnjeno na principu korak po korak.

Vinska škola dobrodošla je zbog nekoliko stvari. U vreme kada niko ne bi priznato da nešto o vinu ne zna i kad se nudi i objavljuje nekoliko raskošno opremljenih vinskih “škola”, “enciklopedija” i “monografija”, ova je knjiga početnica za svakoga, ali i za ambicioznije. Jedni se njome kao pouzdanim vodičem mogu tek otisnuti u svet vina, a drugi ispraviti pogrešna te ublažiti uzaludna znanja. A sve što treba znati o vinu o ispravnom ophođenju s vinom odnosno, kako autor kaže, najepštom namirnicom na svetu, je – otprilike – miris, okus, čaše, temperatura posluživanja, čuvanje, godišta…

Zanimljivo pripovedanje o idealnome vinskom podrumu, o tome kako je vino došlo u bocu, o zatim o belim i crnim te posebnim vinima nastavlja se otvaranjem boce počevši s kapicom, izvlačenjem čepa, predstavljanjem različitih najboljih vadičepa, kakvoći čepa te disanju vina. Posluživanje vina usredotočeno je na ispravno točenje, talog, zamućenost i mehuriće, ali i to koliko uopse vina uliti u čaše, kako čuvati bocu, posebno napola punu. Kad je o temperaturi reč, ne izostaje, dakako, ona prava, zatim rashlađivanje beloga i temperiranje i dekantiranje crnoga vina.

Koja je prava čaša? I to možete otkriti pre nego što se upustite dublje u svet vina i njegovih aroma te nenadmašne degustatore.. Iza toga sledi priča o odnosu vina i zdravlja, vina i dodataka, skladištenju u kupovini vina, vinu i jelima.

Deset najupornijih vinskih legendi poput one da najbolja vina potiču iz Francuske ili da ispod 10 eura nema dobrih.

Dodaj komentar

Da bi ostavio komentar treba da budeš prijavljen Prijavi se

Povezani proizvodi

Knjige na osnovu tvog interesovanja

Za prikaz knjiga koje će te zanimati potrebno je da se prijaviš Prijavi se Prednosti prijave i otvaranja DK naloga?