Latinica / Ćirilica

Izaberite boju:

USD EUR

100 beogradskih restorana

Cena : 799,00 RSD
Količina:

Neizostavni vodič namenjen svim gurmanima i ljubiteljima restorana! "Ovo nije reklamni bedeker; ovo nije knjiga u kojoj se restorani hvale zbog toga što je kritičar od njih dobio besplatni obrok. Dve godine pisao sam restoranske kritike u Blicu, kao jedini kritičar u Beogradu za koga restorani nisu znali ni kako izgleda, ni kada dolazi. Secret diner – tajni gost, tako ovu vrstu restoranskih kritičara zovu Englezi. Stiže nenajavljeno, zatiče restoran u trenutnom stanju i gleda sve: ukus jela, brzinu spravljanja, čistoću posuđa i toaleta, ljubaznost osoblja i, naročito, reagovanje na iznenadne situacije kakve su promena stola, vraćanje porcije ili zahtev da se po pola porcije od dva jela spoje u jedno. Sto beogradskih restorana tako se našlo na nepristrasnom ispitu, a rezultat je ova knjiga." - Jovan Milentijević "Ako vam se dogodilo da odete u restoran za koji izvesno znate da u njemu nikada ranije niste bili, a osetite se kao kod kuće, znajte da ste ga na stranicama Blica sigurno već jednom pohodili u društvu Jovana Milentijevića, jedinog pravog beogradskog restoranskog kritičara i proverenog, u kulinarske i gastronomske tajne, kao i ugostiteljske veštine, dubinski upućenog sladokusca odnegovanog ukusa i nepotkupljivih merila. Milentijevićevom tananom nepcu i zahtevnom grlu ne promiče ni najskrivenija nijansa ukusa jela ili valer pića, a ne prolazi čak ni najprepredenija krčmarska prevara, koju doživljava kao izdaju poklonjenog poverenja i teško ogrešenje o umetnost kuvanja i ugošćavanja. Zato su njegovi sudovi i ocene istovremeno uživalački razgaljeni i inspektorski strogi. S nekim ko pouzdano zna da je kvalitet teleće čorbe najsigurnije merilo vrline restorana domaće kuhinje, a da je odnos između pravog mesa i onog drugog kao odnos između šampinjona i vrganja, ubuduće možete s punim poverenjem krenuti u bilo koji beogradski, i ne samo beogradski, restoran. Prijatno!" - prof. dr Darko Tanasković

Čitaj dalje

Detaljne informacije o knjizi:

Autor: Jovan Milentijević
ŽanrSlobodno vreme, hobi
Izdavač: Čarobna knjiga
ISBN:978-86-7702-270-9
Br. strana:224
Povez:broš
Jezik:Srpski
Format:20cm
Dodaj u listu želja Preporuči prijatelju

100 beogradskih restorana

Cena : 799,00 RSD
Količina:

Neizostavni vodič namenjen svim gurmanima i ljubiteljima restorana! "Ovo nije reklamni bedeker; ovo nije knjiga u kojoj se restorani hvale zbog toga što je kritičar od njih dobio besplatni obrok. Dve godine pisao sam restoranske kritike u Blicu, kao jedini kritičar u Beogradu za koga restorani nisu znali ni kako izgleda, ni kada dolazi. Secret diner – tajni gost, tako ovu vrstu restoranskih kritičara zovu Englezi. Stiže nenajavljeno, zatiče restoran u trenutnom stanju i gleda sve: ukus jela, brzinu spravljanja, čistoću posuđa i toaleta, ljubaznost osoblja i, naročito, reagovanje na iznenadne situacije kakve su promena stola, vraćanje porcije ili zahtev da se po pola porcije od dva jela spoje u jedno. Sto beogradskih restorana tako se našlo na nepristrasnom ispitu, a rezultat je ova knjiga." - Jovan Milentijević "Ako vam se dogodilo da odete u restoran za koji izvesno znate da u njemu nikada ranije niste bili, a osetite se kao kod kuće, znajte da ste ga na stranicama Blica sigurno već jednom pohodili u društvu Jovana Milentijevića, jedinog pravog beogradskog restoranskog kritičara i proverenog, u kulinarske i gastronomske tajne, kao i ugostiteljske veštine, dubinski upućenog sladokusca odnegovanog ukusa i nepotkupljivih merila. Milentijevićevom tananom nepcu i zahtevnom grlu ne promiče ni najskrivenija nijansa ukusa jela ili valer pića, a ne prolazi čak ni najprepredenija krčmarska prevara, koju doživljava kao izdaju poklonjenog poverenja i teško ogrešenje o umetnost kuvanja i ugošćavanja. Zato su njegovi sudovi i ocene istovremeno uživalački razgaljeni i inspektorski strogi. S nekim ko pouzdano zna da je kvalitet teleće čorbe najsigurnije merilo vrline restorana domaće kuhinje, a da je odnos između pravog mesa i onog drugog kao odnos između šampinjona i vrganja, ubuduće možete s punim poverenjem krenuti u bilo koji beogradski, i ne samo beogradski, restoran. Prijatno!" - prof. dr Darko Tanasković

Dodaj komentar

Da bi ostavio komentar treba da budeš prijavljen Prijavi se

Povezani proizvodi

Knjige na osnovu tvog interesovanja

Za prikaz knjiga koje će te zanimati potrebno je da se prijaviš Prijavi se Prednosti prijave i otvaranja DK naloga?