Latinica / Ćirilica

Izaberite boju:

USD EUR

Birtija "Kod poslednjeg zalogaja"

Cena : 1.980,00 RSD
Količina:

Birtija "Kod poslednjeg zalogaja“ literarna je gostionica u kojoj dvoje ješnih novinara Vesna Almog i Aleksandar Vasović pripovedaju jestive priče o tome kako su u davnim i skorašnjim, balkanskim, bliskoistočnim, avganistanskim, mirnodopskim, ratnim, predratnim i poratnim stanjima nabasavali na dobru hranu i još bolje ljude, kako su saznali da ništa ne otvara apetit kao teška artiljerija, a da zvuk krčkanja, cvrčanja i šaputanja hrane na šporetu nadglasava odjeke najžešćih sukoba. Jezike su odgonetali učeći ih iz nenapisanih menija, ručajući na Krimu i užinajući u Jerusalimu…

Vesna Almog, rođena u Bosni 1961. godine, tokom svoje karijere novinara, istraživača, fotoreportera i TV producenta radila je za nekoliko francuskih televizija, japanski Asahi Shimbun, londonski Financial Times, švedsku TV4 i druge, a bavila se i procenama političkih rizika terorizma za američku Eurasia Group. Tokom ratova na Balkanu više vremena je provela po ivicama frontova nego u Beogradu. Aleksandar Vasović, nagrađivani novinar, radeći za Radio B92, The Associated Press, BIRN i Reuters, bio je svedokom raspada bivše Jugoslavije, ratova u Iraku, Avganistanu i Ukrajini, konflikata i mirovnih procesa na Bliskom istoku i u Severnoj Irskoj, te migrantske krize.

Kroz svoje novinarske karijere upoznali su dugačku listu državnika, komandanata i ratnih gospodara, a najviše naučili od neznanih junaka malih kuhinja, velikih majstora preživljavanja, umetnika istrajavanja, sopstvenih baka, deda, strina i komšija… Ovo štivo nije za kukavice, cepidlake i početnike. Vesna i Aleksandar sastojke mere šakama, debljinom prsta, dužinom dlana, pregrštima i, uopšte, anatomski, a vreme pripremanja precizno je određeno na „sve dok“ i „dok ne“. Stoga kilograme, grame i decilitre treba uzeti isključivo kao orijentire.

Početnicima su namenjene hiljade drugih kuvara, a jestive priče iz Birtije "Kod poslednjeg zalogaja” samo onima koji su pregrmeli bezbroj neravnopravnih kuhinjskih bitaka.

Čitaj dalje

Detaljne informacije o knjizi:

Autor: Vesna Almog i Aleksandar Vasović
ŽanrKultura, religija
Izdavač: Samizdat B92
ISBN:978-86-7963-502-0
Br. strana:296
Povez:Tvrd
Jezik:Srpski
Pismo:Latinica
Format:23cm
Datum izdavanja:2019.
Dodaj u listu želja Preporuči prijatelju

Birtija "Kod poslednjeg zalogaja"

Cena : 1.980,00 RSD
Količina:

Birtija "Kod poslednjeg zalogaja“ literarna je gostionica u kojoj dvoje ješnih novinara Vesna Almog i Aleksandar Vasović pripovedaju jestive priče o tome kako su u davnim i skorašnjim, balkanskim, bliskoistočnim, avganistanskim, mirnodopskim, ratnim, predratnim i poratnim stanjima nabasavali na dobru hranu i još bolje ljude, kako su saznali da ništa ne otvara apetit kao teška artiljerija, a da zvuk krčkanja, cvrčanja i šaputanja hrane na šporetu nadglasava odjeke najžešćih sukoba. Jezike su odgonetali učeći ih iz nenapisanih menija, ručajući na Krimu i užinajući u Jerusalimu…

Vesna Almog, rođena u Bosni 1961. godine, tokom svoje karijere novinara, istraživača, fotoreportera i TV producenta radila je za nekoliko francuskih televizija, japanski Asahi Shimbun, londonski Financial Times, švedsku TV4 i druge, a bavila se i procenama političkih rizika terorizma za američku Eurasia Group. Tokom ratova na Balkanu više vremena je provela po ivicama frontova nego u Beogradu. Aleksandar Vasović, nagrađivani novinar, radeći za Radio B92, The Associated Press, BIRN i Reuters, bio je svedokom raspada bivše Jugoslavije, ratova u Iraku, Avganistanu i Ukrajini, konflikata i mirovnih procesa na Bliskom istoku i u Severnoj Irskoj, te migrantske krize.

Kroz svoje novinarske karijere upoznali su dugačku listu državnika, komandanata i ratnih gospodara, a najviše naučili od neznanih junaka malih kuhinja, velikih majstora preživljavanja, umetnika istrajavanja, sopstvenih baka, deda, strina i komšija… Ovo štivo nije za kukavice, cepidlake i početnike. Vesna i Aleksandar sastojke mere šakama, debljinom prsta, dužinom dlana, pregrštima i, uopšte, anatomski, a vreme pripremanja precizno je određeno na „sve dok“ i „dok ne“. Stoga kilograme, grame i decilitre treba uzeti isključivo kao orijentire.

Početnicima su namenjene hiljade drugih kuvara, a jestive priče iz Birtije "Kod poslednjeg zalogaja” samo onima koji su pregrmeli bezbroj neravnopravnih kuhinjskih bitaka.

Dodaj komentar

Da bi ostavio komentar treba da budeš prijavljen Prijavi se

Povezani proizvodi

Knjige na osnovu tvog interesovanja

Za prikaz knjiga koje će te zanimati potrebno je da se prijaviš Prijavi se Prednosti prijave i otvaranja DK naloga?