Latinica / Ćirilica

Izaberite boju:

USD EUR

U odbranu hrane

Hrana! Ima je na sve strane, a o izboru da ne govorimo! Čini nam se da nikada nismo jeli toliko raznovrsne hrane i sa takvim zadovoljstvom! Čemu onda potreba da branimo hranu i od koga je treba odbraniti... Najveći deo onoga što danas doživljavamo kao hranu zapravo i nije hrana, a način na koji je jedemo – u automobilu, gledajući televiziju, a tako često i sve više sami – u stvari i nije jedenje. Umesto hrane, u svoj organizam unosimo jestive materije – dakle, ne više prirodnu hranu, već veštački napravljene proizvode prepune aditiva. Hranu zato treba odbraniti od zapadnog načina ishrane – savremene prehrambene industrije koja hrani oduzima prirodna i zdrava svojstva i dodaje tzv. hranljive sastojke, kao i od nauke o hranljivim sastojcima – nutricionizma, koji hranu posmatra kao zbir masnoća, belančevina, ugljenih hidrata i drugih sastojaka, a ne kao celovite proizvode nastale u prirodnom lancu ishrane. Knjiga U odbranu hrane nam ukazuje na to kako da, pravilnom ishranom, izbegnemo većinu hroničnih bolesti koje pogađaju savremenog čoveka. Ona nas podseća na to koja je hrana zdrava, kako da razvijemo jednostavne načine da prilagodimo svoj apetit i vratimo se ispravnom jedenju, koje se zasniva na tradiciji i ekologiji istinske, zdravo odgajane i neprerađene hrane. "Misaono, sveprožimajuće... teško da ćete pronaći bolje objašnjenje o tome odakle istinski potiče hrana koju jedete." - The New York Times Book Review "Briljantan, osvešćujući pogled na to šta proizvodimo i kupujemo i kako mučimo mozak time šta jedemo. Ako ste ikada pomislili da je rečenica Šta imamo za večeru? tek obično pitanje, promenićete mišljenje nakon čitanja Polanove ozbiljne optužnice protiv savremene prehrambene industrije." - The Seattle Times Majkl Polan je autor četiri knjige, među kojima su Dilema svaštojeda i Botanika želje, obe bestseleri Njujork tajmsa. Dugogodišnji je dopisnik Njujork tajms magazina, te počasni profesor novinarstva na Berkliju.
Čitaj dalje

Detaljne informacije o knjizi:

Autor: Majkl Polan
ŽanrZdravlje, medicina
Izdavač: Čarobna knjiga
ISBN:978-86-7702-184-9
Br. strana:208
Povez:broširan
Jezik:Srpski
Pismo:Latinica
Format:20cm
Dodaj u listu želja Preporuči prijatelju

U odbranu hrane

Hrana! Ima je na sve strane, a o izboru da ne govorimo! Čini nam se da nikada nismo jeli toliko raznovrsne hrane i sa takvim zadovoljstvom! Čemu onda potreba da branimo hranu i od koga je treba odbraniti... Najveći deo onoga što danas doživljavamo kao hranu zapravo i nije hrana, a način na koji je jedemo – u automobilu, gledajući televiziju, a tako često i sve više sami – u stvari i nije jedenje. Umesto hrane, u svoj organizam unosimo jestive materije – dakle, ne više prirodnu hranu, već veštački napravljene proizvode prepune aditiva. Hranu zato treba odbraniti od zapadnog načina ishrane – savremene prehrambene industrije koja hrani oduzima prirodna i zdrava svojstva i dodaje tzv. hranljive sastojke, kao i od nauke o hranljivim sastojcima – nutricionizma, koji hranu posmatra kao zbir masnoća, belančevina, ugljenih hidrata i drugih sastojaka, a ne kao celovite proizvode nastale u prirodnom lancu ishrane. Knjiga U odbranu hrane nam ukazuje na to kako da, pravilnom ishranom, izbegnemo većinu hroničnih bolesti koje pogađaju savremenog čoveka. Ona nas podseća na to koja je hrana zdrava, kako da razvijemo jednostavne načine da prilagodimo svoj apetit i vratimo se ispravnom jedenju, koje se zasniva na tradiciji i ekologiji istinske, zdravo odgajane i neprerađene hrane. "Misaono, sveprožimajuće... teško da ćete pronaći bolje objašnjenje o tome odakle istinski potiče hrana koju jedete." - The New York Times Book Review "Briljantan, osvešćujući pogled na to šta proizvodimo i kupujemo i kako mučimo mozak time šta jedemo. Ako ste ikada pomislili da je rečenica Šta imamo za večeru? tek obično pitanje, promenićete mišljenje nakon čitanja Polanove ozbiljne optužnice protiv savremene prehrambene industrije." - The Seattle Times Majkl Polan je autor četiri knjige, među kojima su Dilema svaštojeda i Botanika želje, obe bestseleri Njujork tajmsa. Dugogodišnji je dopisnik Njujork tajms magazina, te počasni profesor novinarstva na Berkliju.

Dodaj komentar

Da bi ostavio komentar treba da budeš prijavljen Prijavi se

Povezani proizvodi

Knjige na osnovu tvog interesovanja

Za prikaz knjiga koje će te zanimati potrebno je da se prijaviš Prijavi se Prednosti prijave i otvaranja DK naloga?