Latinica / Ćirilica

Izaberite boju:

USD EUR

Kulinarski putopisi

Cena : 990,00 RSD
Količina:
Knjiga koja je pred čitaocem predstavlja kulinarsko putovanje kroz pedeset i pet zemalja sveta,bez spakovanih kofera i outnih karata,samo sa priborom za jelo u ruci. Upoznajući vas sa različitim navikama i običajima u ishrani,originalnim receptima i načinima kuvanja,sa veštinom kombinovanja namirnica i neobičnim ritualima uživanja u hrania,autorka pokazuje bogatstvo i raznovrsnost kuhinja na raznim stranama sveta. Žaneta Ðukić Perišić bavi se istorijom književnosti i autor je više knjiga,studija i antologija.Verujući da je i gastronomska veština jedna vrsta umetnosti i polje izražavanja čovekove stvaralačke slobode,kuvanje doživljava kao inspiraciju,a pisanje o kulinarstvu kao izazov.Ovo je njena prva knjiga iz oblasti"kulinarske proze". Da kažemo odmah: ovo nije, ali i jeste kuvar – zavisi od afiniteta čitaoca. Ako neko preferira recepte a ne priču o zemljama odakle potiču, može da se i praktično pozabavi njima. A ako je nekome pak do putovanja bez odlaska na put, može da sazna i ono što mu ne bi bilo dostupno na stvarnom putovanju. U svakom slučaju, moguće je dobiti obe varijante. Knjiga je rezultat ličnog iskustva i ukusa Žanete Ðukić-Perišić. Nastajala je godinama, od jednog do drugog putovanja po svetu, od jednog do drugog priručnika o gastronomijama različitih delova sveta, i knjiga o njihovim kulturama, tradicijama i istorijama, ali pre svega od podataka "iz prve ruke" – od ljudi. Svemu tome dodato je i autorkino poznavanje života u tim državama. Svi ti sastojci zajedno dali su sliku o gastronomskim, istorijskim i kulturološkim osobenostima 55 zemalja složenih azbučnim redom od Argentine do Vijetnama. Žaneta Ðukić-Perišić tvrdi da su autentična jela jedna od važnih odlika i specifičnosti svakog naroda zemaljske kugle. Poznavanje, a pre svega isprobavanje specijaliteta lokalnih kujni, dobar je put da se upozna svaka kultura na svetu zato što način na koji neki narod priprema hranu otkriva njegov stil života, ukus, istoriju, pa zašto ne – i njegov karakter.
Čitaj dalje

Detaljne informacije o knjizi:

Autor: Žaneta Ðukić Perišić
ŽanrSlobodno vreme, hobi
Izdavač: Čigoja štampa
ISBN:978-86-7558-558-9
Br. strana:256
Povez:tvrd
Dodaj u listu želja Preporuči prijatelju

Kulinarski putopisi

Cena : 990,00 RSD
Količina:
Knjiga koja je pred čitaocem predstavlja kulinarsko putovanje kroz pedeset i pet zemalja sveta,bez spakovanih kofera i outnih karata,samo sa priborom za jelo u ruci. Upoznajući vas sa različitim navikama i običajima u ishrani,originalnim receptima i načinima kuvanja,sa veštinom kombinovanja namirnica i neobičnim ritualima uživanja u hrania,autorka pokazuje bogatstvo i raznovrsnost kuhinja na raznim stranama sveta. Žaneta Ðukić Perišić bavi se istorijom književnosti i autor je više knjiga,studija i antologija.Verujući da je i gastronomska veština jedna vrsta umetnosti i polje izražavanja čovekove stvaralačke slobode,kuvanje doživljava kao inspiraciju,a pisanje o kulinarstvu kao izazov.Ovo je njena prva knjiga iz oblasti"kulinarske proze". Da kažemo odmah: ovo nije, ali i jeste kuvar – zavisi od afiniteta čitaoca. Ako neko preferira recepte a ne priču o zemljama odakle potiču, može da se i praktično pozabavi njima. A ako je nekome pak do putovanja bez odlaska na put, može da sazna i ono što mu ne bi bilo dostupno na stvarnom putovanju. U svakom slučaju, moguće je dobiti obe varijante. Knjiga je rezultat ličnog iskustva i ukusa Žanete Ðukić-Perišić. Nastajala je godinama, od jednog do drugog putovanja po svetu, od jednog do drugog priručnika o gastronomijama različitih delova sveta, i knjiga o njihovim kulturama, tradicijama i istorijama, ali pre svega od podataka "iz prve ruke" – od ljudi. Svemu tome dodato je i autorkino poznavanje života u tim državama. Svi ti sastojci zajedno dali su sliku o gastronomskim, istorijskim i kulturološkim osobenostima 55 zemalja složenih azbučnim redom od Argentine do Vijetnama. Žaneta Ðukić-Perišić tvrdi da su autentična jela jedna od važnih odlika i specifičnosti svakog naroda zemaljske kugle. Poznavanje, a pre svega isprobavanje specijaliteta lokalnih kujni, dobar je put da se upozna svaka kultura na svetu zato što način na koji neki narod priprema hranu otkriva njegov stil života, ukus, istoriju, pa zašto ne – i njegov karakter.

Dodaj komentar

Da bi ostavio komentar treba da budeš prijavljen Prijavi se

Povezani proizvodi

Knjige na osnovu tvog interesovanja

Za prikaz knjiga koje će te zanimati potrebno je da se prijaviš Prijavi se Prednosti prijave i otvaranja DK naloga?