Latinica / Ćirilica

Izaberite boju:

USD EUR

Bobu bob

Cena : 605,00 RSD
Količina:
"Kad si naj­bo­lji u je­lu i pi­ću, ne mo­žeš bi­ti naj­bo­lji vi­še ni u če­mu dru­gom!" - An­ri IV Fran­cu­ski Bo­bu bob je zbir­ka ese­ja o hra­ni i za­či­ni­ma, ali mno­go vi­še pronicljiva priča o vremenima, ljudima i naravima. Pr­vo pe­ci­vo pri­pre­ma­no je u mla­đem ka­me­nom do­bu.. Egip­ća­ ni su po­zna­va­li teh­no­lo­gi­ju spre­ma­nja ki­se­lih te­sta, kao i vi­na i pi­va. An­tič­ki Gr­ci iz­mi­sli­li su be­van­du, dok su Ri­mlja­ni ma­sov­no otva­ra­li pe­ka­re. Na vi­zan­tij­skom dvo­ru naj­ve­ća po­sla­sti­ca bio je be­li pše­nič­ni hleb. Špa­ge­te su kon­zu­mi­ra­li i u nji­ma uži­va­li pr­vo Ki­ne­zi. Ovo ni­je knji­ga o ku­li­nar­skim ve­šti­na­ma ovih na­ro­da, me­đu­tim, ona go­vo­ri o do­bro po­zna­tim je­li­ma i hran­lji­vim sa­stoj­ci­ma u ko­ji­ma smo svi uži­va­li. Mi­ri­si i uku­si dal­ma­tin­sko-me­di­te­ran­ske ku­hi­nje su nam odav­no po­zna­ti, a u gur­man­skom her­ba­ri­ju­mu Živ­ka Skra­či­ća na du­ho­vit i lucidan na­čin opi­sa­ni. Uži­va­nje u gur­man­lu­ci­ma je od­li­ka ljud­skog ro­da ko­ju uspe­šno odr­ža­va­mo kroz ve­ko­ve. "Je­di­ni na­čin da oču­va­te zdra­vlje je­ste da je­de­te što ne že­li­te, pi­je­te što ne vo­li­te i či­ni­te stva­ri ko­je ra­di­je ne bi­ste." - Mark Tven
Čitaj dalje

Detaljne informacije o knjizi:

Autor: Živko Skračić
ŽanrSlobodno vreme, hobi
Izdavač: Dereta
ISBN:978-86-7346-808-2
Br. strana:174
Povez:broširan
Dodaj u listu želja Preporuči prijatelju

Bobu bob

Cena : 605,00 RSD
Količina:
"Kad si naj­bo­lji u je­lu i pi­ću, ne mo­žeš bi­ti naj­bo­lji vi­še ni u če­mu dru­gom!" - An­ri IV Fran­cu­ski Bo­bu bob je zbir­ka ese­ja o hra­ni i za­či­ni­ma, ali mno­go vi­še pronicljiva priča o vremenima, ljudima i naravima. Pr­vo pe­ci­vo pri­pre­ma­no je u mla­đem ka­me­nom do­bu.. Egip­ća­ ni su po­zna­va­li teh­no­lo­gi­ju spre­ma­nja ki­se­lih te­sta, kao i vi­na i pi­va. An­tič­ki Gr­ci iz­mi­sli­li su be­van­du, dok su Ri­mlja­ni ma­sov­no otva­ra­li pe­ka­re. Na vi­zan­tij­skom dvo­ru naj­ve­ća po­sla­sti­ca bio je be­li pše­nič­ni hleb. Špa­ge­te su kon­zu­mi­ra­li i u nji­ma uži­va­li pr­vo Ki­ne­zi. Ovo ni­je knji­ga o ku­li­nar­skim ve­šti­na­ma ovih na­ro­da, me­đu­tim, ona go­vo­ri o do­bro po­zna­tim je­li­ma i hran­lji­vim sa­stoj­ci­ma u ko­ji­ma smo svi uži­va­li. Mi­ri­si i uku­si dal­ma­tin­sko-me­di­te­ran­ske ku­hi­nje su nam odav­no po­zna­ti, a u gur­man­skom her­ba­ri­ju­mu Živ­ka Skra­či­ća na du­ho­vit i lucidan na­čin opi­sa­ni. Uži­va­nje u gur­man­lu­ci­ma je od­li­ka ljud­skog ro­da ko­ju uspe­šno odr­ža­va­mo kroz ve­ko­ve. "Je­di­ni na­čin da oču­va­te zdra­vlje je­ste da je­de­te što ne že­li­te, pi­je­te što ne vo­li­te i či­ni­te stva­ri ko­je ra­di­je ne bi­ste." - Mark Tven

Dodaj komentar

Da bi ostavio komentar treba da budeš prijavljen Prijavi se

Povezani proizvodi

Knjige na osnovu tvog interesovanja

Za prikaz knjiga koje će te zanimati potrebno je da se prijaviš Prijavi se Prednosti prijave i otvaranja DK naloga?