Latinica / Ćirilica

Izaberite boju:

USD EUR

Priručnik za spravljanje rakije

Cena : 440,00 RSD
Količina:

Šljiva, kajsija, kruška, jabuka, trešnja, višnja, grožđe! Naš narod je poznat po tradiciji pečenja rakije! Ovaj napitak pravi se od raznog voća, trava čak i kukuruza i krompira. U ovom priručniku zainteresovani za ovaj proces mogu da saznaju kako da od, u naslovu navedenog voća, naprave rakiju. Za razliku od npr. Slovenije gde je najpoznatija jabukovača, rakija od jabuke, u našoj zemlji se najviše proizvodi rakija od šljiva. Nažalost, kvalitet takve rakije varira jer svaki proizvođač ima neki svoj recept, čime se onemogućava da šljivovica postane srpski brend koji bi se plasirao na inostrano tržište. U ovoj knjizi dati su brojni saveti, uputstva i sve ostalo što čini "male tajne" velikih majstora. Na kvalitet rakije utiče niz faktora: momenat berbe voća, način prerade voća, izvođenje alkoholnog vrenja, momenat destilacije (pečenja) prevrelog voćnog kljuka, sam način destilacije, kao i odležavanje i formiranje rakije. Ovde ćete naći sve što vas interesuje u vezi voća, sudova u kojim se izvodi pečenje rakije, otklanjanje nedostataka rakije, određivanje jačine rakije, način skladištenja gotove rakije, itd. Knjiga je korisna kako za one koji žele da se profesionalno bave proizvodnjom rakije, tako i pojedincima koji proizvode ovo piće iz hobija i za svoje potrebe.

Čitaj dalje

Detaljne informacije o knjizi:

Autor: Slobodan Jović
ŽanrPoljoprivreda
Izdavač: Partenon
ISBN:86-7157-327-3
Br. strana:102
Povez:broširan
Jezik:Srpski
Format:20cm
Dodaj u listu želja Preporuči prijatelju

Priručnik za spravljanje rakije

Cena : 440,00 RSD
Količina:

Šljiva, kajsija, kruška, jabuka, trešnja, višnja, grožđe! Naš narod je poznat po tradiciji pečenja rakije! Ovaj napitak pravi se od raznog voća, trava čak i kukuruza i krompira. U ovom priručniku zainteresovani za ovaj proces mogu da saznaju kako da od, u naslovu navedenog voća, naprave rakiju. Za razliku od npr. Slovenije gde je najpoznatija jabukovača, rakija od jabuke, u našoj zemlji se najviše proizvodi rakija od šljiva. Nažalost, kvalitet takve rakije varira jer svaki proizvođač ima neki svoj recept, čime se onemogućava da šljivovica postane srpski brend koji bi se plasirao na inostrano tržište. U ovoj knjizi dati su brojni saveti, uputstva i sve ostalo što čini "male tajne" velikih majstora. Na kvalitet rakije utiče niz faktora: momenat berbe voća, način prerade voća, izvođenje alkoholnog vrenja, momenat destilacije (pečenja) prevrelog voćnog kljuka, sam način destilacije, kao i odležavanje i formiranje rakije. Ovde ćete naći sve što vas interesuje u vezi voća, sudova u kojim se izvodi pečenje rakije, otklanjanje nedostataka rakije, određivanje jačine rakije, način skladištenja gotove rakije, itd. Knjiga je korisna kako za one koji žele da se profesionalno bave proizvodnjom rakije, tako i pojedincima koji proizvode ovo piće iz hobija i za svoje potrebe.

Dodaj komentar

Da bi ostavio komentar treba da budeš prijavljen Prijavi se

Povezani proizvodi

Priručnik za spravljanje vina

Poljoprivreda

Slobodan Jović

Knjiga koja detaljno obrađuje tematiku spravljanja vina! Polazi od same opreme za preradu, prostorija za preradu, berbe grožđa, muljanja, sumporisanja kljuke, ceđenje i taloženja šire, fermentacije. ...

Sve cene su sa uračunatim PDV-om i nema dodatnih troškova.

Cena: 440,00 RSD

Količina:

Knjige na osnovu tvog interesovanja

Za prikaz knjiga koje će te zanimati potrebno je da se prijaviš Prijavi se Prednosti prijave i otvaranja DK naloga?