Latinica / Ćirilica

Izaberite boju:

USD EUR

Miljin kuvar - Kolekcija 2016.

Cena : 330,00 RSD
Količina:

Prvi broj u 2016. bio je posvećen Vegetarijanskoj kuhinji, sa 82 recepta koji nemaju meso i proizvode od mesa u svom sastavu. Protivnici vegetarijanskog načina ishrane reći će vam da nije dobro ne jesti meso, pre svega zbog proteina. Međutim, zagovornici bezmasne ishrane dokazuju kako kvalitetnih proteina ima i u biljkama. Recepti su razvrstani u rubrike: predjela, čorbe, prilozi, obrok-salate i glavna jela.

Martovski broj – Francuska kuhinja, ima 74 recepta najčuvenije i najhvaljenije nacionalne kuhinje na svetu. Nemoguće je odlučiti koji je recept poznatiji i – ukusniji. Sve klasike, slobodno se može reći – svetske kuhinje, pronaći ćete u ovom izdanju.

Miljin kuvar – Krompir na 81 način izašao je iz štampe u aprilu prošle gopdine. Ima li ekonomičnije namirnice od krompira? I svestranije? Koristi se i za slana jela, i za poslastice, i za hleb i pecivo… Za sve je stvoren! A i sam za sebe, samo skuvan, pržen ili pečen – dovoljno je ukusan.

U maju je izašao po mnogo čemu jedinstven broj – Začini. Pored recepata sa začinima, pronaći ćete u njemu i tekstove o začinima: njihovom istorijatu, kako se koriste, s kojim namirniciama se slažu, čak i koje boljke leče! Obrađeni su: biber, čili, kardamom, kari, kim, korijander, kurkuma, muskatni oraščić, pimet, šafran, susam, aleva paprika, beli luk, belo vino, bosiljak, lovor, mak, mirođija, origano, peršun, senf, sirće, anis, cimet, đumbir, karanfilić i vanila.

Junsko/julski broj bio je posvećen Pivu. Pivo ima široku primenu u kulinarstvu, kako za slaniše, tako i za slatkiše. U nekim receptima odigrao je ulogu kvasca, u nekima praška za pecivo, u nekima je poboljšao ukus jelu… Zbog svojih nutritivnih osobina, pivo se na velika vrata vraća u kuhinju, iz koje je i poteklo. Nije badava poznato i kao tečni hleb.

Nepečene torte – tema Miljinog kuvara u avgustu. Najjednostavniji način da spremite ukusnu poslasticu koja ni dekorativnim utiskom neće razočarati, jeste da spremite tortu, ali – bez pečenja. Ovo izdanje obiluje i savetima za dekoraciju. A što se tiče pripreme, ne postoji ništa lakše nego napraviti nepečenu tortu.

Septembarsko izdanje imalo je naziv – Rolati. U receptima su slane i slatke varijante rolata. Poseban segment posvećen je palačinkama, takođe slanim i slatkim. Kako se palačinke rolaju, na neki način i one spadaju u rolate. Verovali ili ne, ali i file Velington je rolat, ima taj oblik.

U oktobru su izašle Najbolje poslastice. Neki slatkiši nisu ni kolači ni torte, koje većina jedine podrazumeva pod slatkišima. Na primer, deserti – razni kremovi, musevi, sladoled… pa i napici, kao frapei, smutiji…  U ovom broju Miljinog kuvara na jedno mesto skupljene su sve reprezentativne poslastice koje je svako trebalo da spremi makar jednom u životu.

Sve od kafe je broj Miljinog kuvara izašao u novembru. Pored 60 recepata, u izdanju ćete pronaći i sve vrste napitaka od kafe, kako se zovu, kako se prave i kako su nastali. Takođe, i sve vrste kafe i njihov istorijat. Naravno, nije izostavljen ni podatak da je na Dorćolu otvorena prva evropska kafana, sto godina kasnije i u Veneciji, a tek 161 godinu posle Beograda i Beč je mogao da se podiči „mestom za ispijanje kafe“. Tu je i tekst o najskupljoj kafi na svetu – pročitajte na koji način se dolazi do nje, iznenadićete se.

Poslednji broj za proteklu godinu izašao je u decembru, kao dvobroj – Svečana trpeza. U njemu su svi praznični recepti, koje većina nas smatra obaveznima za svako slavlje, pogotovo za Novu godinu i Božić. Na vama je samo da sastavite jelovnik po svom ukusu iz ponuđene palete svečanih recepata. Izdanje je podeljeno na posni i mrsni deo.

Čitaj dalje

Detaljne informacije o knjizi:

Autor: Milja Lukić
ŽanrKuvari
Izdavač: Slovo pres
Povez:Broširan
Jezik:Srpski
Pismo:Latinica
Format:20cm
Datum izdavanja:2017.
Dodaj u listu želja Preporuči prijatelju

Miljin kuvar - Kolekcija 2016.

Cena : 330,00 RSD
Količina:

Prvi broj u 2016. bio je posvećen Vegetarijanskoj kuhinji, sa 82 recepta koji nemaju meso i proizvode od mesa u svom sastavu. Protivnici vegetarijanskog načina ishrane reći će vam da nije dobro ne jesti meso, pre svega zbog proteina. Međutim, zagovornici bezmasne ishrane dokazuju kako kvalitetnih proteina ima i u biljkama. Recepti su razvrstani u rubrike: predjela, čorbe, prilozi, obrok-salate i glavna jela.

Martovski broj – Francuska kuhinja, ima 74 recepta najčuvenije i najhvaljenije nacionalne kuhinje na svetu. Nemoguće je odlučiti koji je recept poznatiji i – ukusniji. Sve klasike, slobodno se može reći – svetske kuhinje, pronaći ćete u ovom izdanju.

Miljin kuvar – Krompir na 81 način izašao je iz štampe u aprilu prošle gopdine. Ima li ekonomičnije namirnice od krompira? I svestranije? Koristi se i za slana jela, i za poslastice, i za hleb i pecivo… Za sve je stvoren! A i sam za sebe, samo skuvan, pržen ili pečen – dovoljno je ukusan.

U maju je izašao po mnogo čemu jedinstven broj – Začini. Pored recepata sa začinima, pronaći ćete u njemu i tekstove o začinima: njihovom istorijatu, kako se koriste, s kojim namirniciama se slažu, čak i koje boljke leče! Obrađeni su: biber, čili, kardamom, kari, kim, korijander, kurkuma, muskatni oraščić, pimet, šafran, susam, aleva paprika, beli luk, belo vino, bosiljak, lovor, mak, mirođija, origano, peršun, senf, sirće, anis, cimet, đumbir, karanfilić i vanila.

Junsko/julski broj bio je posvećen Pivu. Pivo ima široku primenu u kulinarstvu, kako za slaniše, tako i za slatkiše. U nekim receptima odigrao je ulogu kvasca, u nekima praška za pecivo, u nekima je poboljšao ukus jelu… Zbog svojih nutritivnih osobina, pivo se na velika vrata vraća u kuhinju, iz koje je i poteklo. Nije badava poznato i kao tečni hleb.

Nepečene torte – tema Miljinog kuvara u avgustu. Najjednostavniji način da spremite ukusnu poslasticu koja ni dekorativnim utiskom neće razočarati, jeste da spremite tortu, ali – bez pečenja. Ovo izdanje obiluje i savetima za dekoraciju. A što se tiče pripreme, ne postoji ništa lakše nego napraviti nepečenu tortu.

Septembarsko izdanje imalo je naziv – Rolati. U receptima su slane i slatke varijante rolata. Poseban segment posvećen je palačinkama, takođe slanim i slatkim. Kako se palačinke rolaju, na neki način i one spadaju u rolate. Verovali ili ne, ali i file Velington je rolat, ima taj oblik.

U oktobru su izašle Najbolje poslastice. Neki slatkiši nisu ni kolači ni torte, koje većina jedine podrazumeva pod slatkišima. Na primer, deserti – razni kremovi, musevi, sladoled… pa i napici, kao frapei, smutiji…  U ovom broju Miljinog kuvara na jedno mesto skupljene su sve reprezentativne poslastice koje je svako trebalo da spremi makar jednom u životu.

Sve od kafe je broj Miljinog kuvara izašao u novembru. Pored 60 recepata, u izdanju ćete pronaći i sve vrste napitaka od kafe, kako se zovu, kako se prave i kako su nastali. Takođe, i sve vrste kafe i njihov istorijat. Naravno, nije izostavljen ni podatak da je na Dorćolu otvorena prva evropska kafana, sto godina kasnije i u Veneciji, a tek 161 godinu posle Beograda i Beč je mogao da se podiči „mestom za ispijanje kafe“. Tu je i tekst o najskupljoj kafi na svetu – pročitajte na koji način se dolazi do nje, iznenadićete se.

Poslednji broj za proteklu godinu izašao je u decembru, kao dvobroj – Svečana trpeza. U njemu su svi praznični recepti, koje većina nas smatra obaveznima za svako slavlje, pogotovo za Novu godinu i Božić. Na vama je samo da sastavite jelovnik po svom ukusu iz ponuđene palete svečanih recepata. Izdanje je podeljeno na posni i mrsni deo.

Dodaj komentar

Da bi ostavio komentar treba da budeš prijavljen Prijavi se

Povezani proizvodi

Knjige na osnovu tvog interesovanja

Za prikaz knjiga koje će te zanimati potrebno je da se prijaviš Prijavi se Prednosti prijave i otvaranja DK naloga?