Latinica / Ćirilica

Izaberite boju:

USD EUR

Miljin kuvar - Kolekcija 2015.

Cena : 330,00 RSD
Količina:

Podsetite se prvog broja u 2015. godini – Brzi recepti, u kome ste se susreli s jelima koja možete da napravite za 5 minuta, 10 minuta, pa dalje 15, 20, 25, 30 i 40 minuta. To su pravi recepti za obrok, nisu grickalice.

U martu je izašao broj Nepečeni posni kolači, koji vrvi od recepata za poslastice koje se ne peku, lako se i brzo prave, još su i posne i oduševljavaju ukusom.

Aprilski broj ima temu Kiflice&rolnice. Podeljen je na specijalitete s kvascem i bez njega, pa unutar te podele na slatke i slane. Neki se slažu s određenjem kiflica kao „vitkih rolnica“, a neki misle da nikakve veze nemaju jedne s drugima. Kako god, tu su recepti i za jedne i za druge. Posebno iznenađenje za čitaoce – kako da srolate pekarske kiflice. Trik je u tome što se ne seku na trouglove. Postupak je objašnjen u slici i reci.

Broj 27, Grčka kuhinja, obradio je recepte ove preukusne kuhinje, od predjela, čorbi, glavnih jela do poslastica, s tim što je musaka posebno zastupljena kao tipično grčko jelo, a bonus je i vodič s rečnikom kroz grčku kuhinju.

Jedan po svemu poseban broj izašao je u junu i bio na kioscima do kraja avgusta – Omiljeni recepti blogera. Predstavili smo vam takozvane food-blogere: Marinu Ignjatović, Maju Petrović, Sandru Zuber Ranković, Slađanu Šćekić, Mariju Sponzu, Natašu Vitezović, Biljanu Sparavalo, Dragicu Perović i Draganu Pušicu. Njihove fotografije i koja reč o tome ko su, šta rade i koji su im omiljeni recepti, kao i fotografije recepata, i sami recepti – sve ćete to pronaći na stranicama ovog broja Miljinog kuvara.

Jeftini recepti su jedan od najpopularnijih Miljinih kuvara, ne samo po broju prodatih primeraka već i po pohvalama, telefonskim pozivima i deljenju. Broj ima rubrik kao Ručak do 100 dinara (da, moguće je ručati za manje ili tačno 100 dinara), zatim do 200, pa 300, 400 i do 500 dinara. Zaista nije fantastika napraviti gozbu s malo para.

U sezoni kestena izašao je i broj posvećen ovom plodu – Sve od kestena. Poznati su vam samo pečeno kestenje i kesten-pire? Pored saveta kako da ih kupite (koji su dobri, a ooji nisu), kako da ih čuvate, kuvate, ljuštite, pasirate… oduševiće vas i recepti za jela s kestenom i kestenovim brašnom. Poseban poklon je i malo medicine na poslednjoj stranici – lek za proširene vene upravo je melem od kestena, koji svako može da napravi u kuhinji.

Novembarski broj se zove Riba i plodovi mora. Pored klasične podele na predjela, čorbe… do glavnih jela, podarili smo vam i mnoštvo saveta koji će vam pomoći da se lako i brzo izborite sa spremanjem ribe i plodova mora. Riba je dobra za zdravlje, nutricionisti kažu da bi trebalo da je makar dvaput nedeljno na trpezi, pa ako vam nedostaju ideje šta s ribom da radite, ovo izdanje je pun pogodak.

Proteklu godinu završili smo s brojem Srpska kuhinja. Šta reći? To su stari dobri poznati ukusi. Nekih jela ćete se prisetiti, neka ćete tek otkriti, a neke recepte, iako poznate, srešćete u drugačijem izdanju.

Čitaj dalje

Detaljne informacije o knjizi:

Autor: Milja Lukić
ŽanrKuvari
Izdavač: Slovo pres
Povez:Broširan
Jezik:Srpski
Pismo:Latinica
Format:20cm
Datum izdavanja:2016.
Dodaj u listu želja Preporuči prijatelju

Miljin kuvar - Kolekcija 2015.

Cena : 330,00 RSD
Količina:

Podsetite se prvog broja u 2015. godini – Brzi recepti, u kome ste se susreli s jelima koja možete da napravite za 5 minuta, 10 minuta, pa dalje 15, 20, 25, 30 i 40 minuta. To su pravi recepti za obrok, nisu grickalice.

U martu je izašao broj Nepečeni posni kolači, koji vrvi od recepata za poslastice koje se ne peku, lako se i brzo prave, još su i posne i oduševljavaju ukusom.

Aprilski broj ima temu Kiflice&rolnice. Podeljen je na specijalitete s kvascem i bez njega, pa unutar te podele na slatke i slane. Neki se slažu s određenjem kiflica kao „vitkih rolnica“, a neki misle da nikakve veze nemaju jedne s drugima. Kako god, tu su recepti i za jedne i za druge. Posebno iznenađenje za čitaoce – kako da srolate pekarske kiflice. Trik je u tome što se ne seku na trouglove. Postupak je objašnjen u slici i reci.

Broj 27, Grčka kuhinja, obradio je recepte ove preukusne kuhinje, od predjela, čorbi, glavnih jela do poslastica, s tim što je musaka posebno zastupljena kao tipično grčko jelo, a bonus je i vodič s rečnikom kroz grčku kuhinju.

Jedan po svemu poseban broj izašao je u junu i bio na kioscima do kraja avgusta – Omiljeni recepti blogera. Predstavili smo vam takozvane food-blogere: Marinu Ignjatović, Maju Petrović, Sandru Zuber Ranković, Slađanu Šćekić, Mariju Sponzu, Natašu Vitezović, Biljanu Sparavalo, Dragicu Perović i Draganu Pušicu. Njihove fotografije i koja reč o tome ko su, šta rade i koji su im omiljeni recepti, kao i fotografije recepata, i sami recepti – sve ćete to pronaći na stranicama ovog broja Miljinog kuvara.

Jeftini recepti su jedan od najpopularnijih Miljinih kuvara, ne samo po broju prodatih primeraka već i po pohvalama, telefonskim pozivima i deljenju. Broj ima rubrik kao Ručak do 100 dinara (da, moguće je ručati za manje ili tačno 100 dinara), zatim do 200, pa 300, 400 i do 500 dinara. Zaista nije fantastika napraviti gozbu s malo para.

U sezoni kestena izašao je i broj posvećen ovom plodu – Sve od kestena. Poznati su vam samo pečeno kestenje i kesten-pire? Pored saveta kako da ih kupite (koji su dobri, a ooji nisu), kako da ih čuvate, kuvate, ljuštite, pasirate… oduševiće vas i recepti za jela s kestenom i kestenovim brašnom. Poseban poklon je i malo medicine na poslednjoj stranici – lek za proširene vene upravo je melem od kestena, koji svako može da napravi u kuhinji.

Novembarski broj se zove Riba i plodovi mora. Pored klasične podele na predjela, čorbe… do glavnih jela, podarili smo vam i mnoštvo saveta koji će vam pomoći da se lako i brzo izborite sa spremanjem ribe i plodova mora. Riba je dobra za zdravlje, nutricionisti kažu da bi trebalo da je makar dvaput nedeljno na trpezi, pa ako vam nedostaju ideje šta s ribom da radite, ovo izdanje je pun pogodak.

Proteklu godinu završili smo s brojem Srpska kuhinja. Šta reći? To su stari dobri poznati ukusi. Nekih jela ćete se prisetiti, neka ćete tek otkriti, a neke recepte, iako poznate, srešćete u drugačijem izdanju.

Dodaj komentar

Da bi ostavio komentar treba da budeš prijavljen Prijavi se

Povezani proizvodi

Knjige na osnovu tvog interesovanja

Za prikaz knjiga koje će te zanimati potrebno je da se prijaviš Prijavi se Prednosti prijave i otvaranja DK naloga?