Latinica / Ćirilica

Izaberite boju:

USD EUR

Čarobna kuhinja - Pite, paste, jela sa mlevenim mesom

"Kao oftalmolog video sam ozbiljne komplikacije na očnom dnu kod osoba koje su loše kontrlisale dijabetes i nasuprot njima, one sa minimalnim promenama ili bez promena na oku, kod kojih je metabolička kontrola bila dobra. Poseban izazov predstavlja ishrana mesnim proizvodima; ona je od bitnog značaja kod oba tipa dijabetesa, posebno tipa 1 jer obezbeðuje dovoljno proteina, vitamina i minerala. Unošenje mesnih proizvoda kod dijabetičara mora biti plansko i precizno dozirano, pogotovo što u naučnim krugovima postoje i neka suprostavljena gledišta. Vazno je da se koriste odreðene vrste mesa u odreðenoj količini i da je priprema uraðena na odgovarajući način. U tekstu koji sledi autor je jasno, pregledno i iscrpno iznela konkrene preporuke i ideje za pripremu većeg broja mesnih jela. Uložen je ogroman trud ali su rezultati dragoceni. Svaka osoba obolela od dijabetesa na lak način dobija predlog za raznovrsnu i bezbednu ishranu koja uključuje konzumiranje mesa. Posebno kompleksna i osetljiva tema o ishrani mesnim produktima kod osoba obolelih od dijabetesa postaje lako razumljiva i prihvatljiva kroz ovaj tekts. Zato ga preporučujem uz veliko zadovoljstvo što je ovako savremen pristup dostupan i u našoj sredini. - Prof. dr Svetislav Milenković, oftamolog

Čitaj dalje

Detaljne informacije o knjizi:

Autor: Violeta Orešković
ŽanrKuvari
Izdavač: Amarant art
ISBN:978-86-89195-07-1
Br. strana:48
Povez:broširan
Jezik:Srpski
Format:20cm
Dodaj u listu želja Preporuči prijatelju

Čarobna kuhinja - Pite, paste, jela sa mlevenim mesom

"Kao oftalmolog video sam ozbiljne komplikacije na očnom dnu kod osoba koje su loše kontrlisale dijabetes i nasuprot njima, one sa minimalnim promenama ili bez promena na oku, kod kojih je metabolička kontrola bila dobra. Poseban izazov predstavlja ishrana mesnim proizvodima; ona je od bitnog značaja kod oba tipa dijabetesa, posebno tipa 1 jer obezbeðuje dovoljno proteina, vitamina i minerala. Unošenje mesnih proizvoda kod dijabetičara mora biti plansko i precizno dozirano, pogotovo što u naučnim krugovima postoje i neka suprostavljena gledišta. Vazno je da se koriste odreðene vrste mesa u odreðenoj količini i da je priprema uraðena na odgovarajući način. U tekstu koji sledi autor je jasno, pregledno i iscrpno iznela konkrene preporuke i ideje za pripremu većeg broja mesnih jela. Uložen je ogroman trud ali su rezultati dragoceni. Svaka osoba obolela od dijabetesa na lak način dobija predlog za raznovrsnu i bezbednu ishranu koja uključuje konzumiranje mesa. Posebno kompleksna i osetljiva tema o ishrani mesnim produktima kod osoba obolelih od dijabetesa postaje lako razumljiva i prihvatljiva kroz ovaj tekts. Zato ga preporučujem uz veliko zadovoljstvo što je ovako savremen pristup dostupan i u našoj sredini. - Prof. dr Svetislav Milenković, oftamolog

Dodaj komentar

Da bi ostavio komentar treba da budeš prijavljen Prijavi se

Povezani proizvodi

Knjige na osnovu tvog interesovanja

Za prikaz knjiga koje će te zanimati potrebno je da se prijaviš Prijavi se Prednosti prijave i otvaranja DK naloga?